Äventyrspedagogerna

Vi håller till i Skyllegårdens friluftsområde. Vår bas är den stora tältkåtan som är anpassad för både stora och små grupper. Här anordnar vi arrangemang för barn och unga som bor i Lunds kommun i åldrarna 12-25 år. Bland annat för skolklasser, fritidsgårdar, och föreningar.

Äventyrspedagogiken syftar till att individen får växa och gruppen utvecklas.

Den pedagogiska uppgiften är att få gruppen att hitta en gemensam lösning på gemensamma utmaningar. Vid utvärderingen är det gruppens resultat som räknas. Pedagogernas förhållningssätt är att främja diskussioner och lösningar både under övningarna och under den gemensamma utvärderingen.

En helhetssyn på lärandet kräver att alla våra förmågor engageras och värderas lika. Äventyrspedagogiskt lärande innehåller utmaningarna av olika karaktär:

  • sociala
  • fysiska och motoriska
  • känslomässiga
  • intellektuella

Vår verksamhet

Teambuilding

Teambuilding består av olika samarbetsövningar på marknivå där gruppen måste fokusera på att arbeta som ett lag för att lösa uppgifter. Äventyrspedagogerna erbjuder både bas- och påbyggnadspaket.

Actionäventyr

Vårt actionäventyr är ett upplevelsebaserat äventyr där gruppen skall lösa ett uppdrag. I äventyret finns de inslag av samarbetsövningar, lösa koder, undvika  fällor och rövare. Allt i en historisk kontext där en del är fiktivt och del med välgrundad fakta . Mindre grupp skickas ut på uppdrag, en för alla – alla för en! Actionäventyret vänder sig från åk 6 och uppåt.

Mångkamp

Utmana dina kamrater i olika grenar som bågskytte, blåsrör, yxkastning,  pistolskytte, hästskokastning och dragkamp för att nämna några av vårt stora utbud.  Det finns möjlighet att tävla i grupper och individuellt. Vi designar ett mångkampsprogram som passar er grupp och ålder.

Utematlagning

Att laga mat tillsammans på öppen eld och sedan sitta och njuta av maten tillsammans har varit och är sedan många år tillbaka viktigt och värdefullt för gemenskap och sammanhållning. Vi kan erbjuda olika matpaket där ni tillsammans tillagar er måltid med handledning av oss. Alla kan laga mat!

Våra kontorstider

Våra kontorstider är måndagar och ni är alltid välkomna att skicka mail till aventyrspedagogerna@lund.se eller ringa och tala in ett meddelande så ringer vi upp när vi kan under veckan. Kontaktuppgifter finner ni nedan.

Kontakt

Äventyrspedagoger Susan Olsson och Patrick Friestad

Besöksadress:

Skryllegården, 247 91 S Sandby

Telefon:

Patrick Friestad, 046-359 91 71
Susan Olsson, 046-359 50 05

E-post: aventyrspedagogerna@lund.se