Naturum

Välkommen till naturum Skrylle – din port till naturen.

Här finns en utställning som är bemannad med naturvägledare från vår till höst. Vi guidar grupper och klasser och finns här för dig som vill prata natur en stund. Kom in om du har några frågor eller vill ha tips om vad du kan uppleva just nu.

På naturum kan du lära dig om traktens växter, fåglar, insekter och djur, kulturhistoria och geologi. Inomhusutställningen är öppen alla dagar kl. 9-16, förutom några enstaka helgdagar.

Säsongens aktiviteter

Vår till höst aktiverar kan du vara med på programaktiviteter med naturen som inspirationskälla. Samling sker vid naturum om inget annat anges i programmet. Ta dig till aktiviteterna med buss 159 som går från Lund C till fina naturområden i kommunen.

De flesta aktiviteter är kostnadsfria och material och redskap finns på plats. För en del aktiviteter krävs föranmälan enligt information i programmet.

Fråga naturvägledaren

Under vår till höst välkomnas du av naturvägledare tisdag-söndag kl 9-16 som svarar på dina frågor. Sommartid bemannas naturum torsdag-söndag. Har du frågor eller vill du bara prata natur en stund är du välkommen förbi!

För skolklasser och grupper kan särskilda visningar bokas in. Kontakta naturvägledarna på naturum@lund.se

Vad är ett naturum?

Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Här får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format området innan du ger dig vidare ut för att upptäcka naturen. Det finns 33 naturum i landet med utställningar, guidningar, föreläsningar och naturstigar. Naturum i Sverige

TILLGÄNGLIGHET

Entréns passagemått: 0,83 m
Tröskel med ramper finns.
Montrarnas höjd: 1,05 m
Informationstavlor, textplacering: upp till 1,80 m höjd
Sittmöjligheter finns. Naturums inomhusutställning är anpassad efter stolar.
Utomhus- och inomhusutställningen består av många taktila element.
Naturums naturvägledare hjälper gärna till och berättar om dessa.
Boka gärna en guidad visning med en naturvägledare som anpassar aktiviteten efter dina behov.
Guide/ledsagning kan bokas: 0761-335373.