Viltgömslet Gyltan

Viltgömslet Gyltan är en del av naturum Skrylle. Här kan du spana på framförallt vildsvin som lockas till platsen genom utfodring men om du har tur får du se rådjur, dovhjort, räv, grävling och skogens fåglar.

Gyltan har plats för 8 personer som kan sitta bekvämt och spana. Huset har toalett (som ska användas i nödfall eftersom ljudet kan skrämma djuren) och grundvärme.

Det finns ingen garanti för att man ska få se djur och det gäller att röra sig försiktigt inne i Gyltan, prata lågmält och inte gå ut när man väl gått in. Eftersom vildsvinen blir matade på platsen och är vana vid människors närhet så är chansen stor att få uppleva dem bara men håller sig så stilla och tyst som möjligt. Vi är måna om att nyfikna besökare inte går ner på baksidan av byggnaden så att djuren inte blir skrämda. Det är inte tillåtet att använda Gyltan under dagtid eller att mata djuren. Den som bokat har tillgång till gömslet från kl. 16 till klockan 9 nästa dag.  HÄR finns ett infoblad att skriva ut. Du kan också hämta bladet i receptionen.

Bokning

Bokningen sker genom Skryllegårdens reception tel: 046-585 25.

Gyltan kan bokas under kvällstid mot en avgift på 200 kr. När du ska sitta i gömslet ska du komma på kvällen, gärna någon timme innan skymningen. Du kan gå hem senare på kvällen eller sitta och spana hela natten om du vill. Djuren är mest aktiva under skymning och gryning.

Vill du sitta i Gyltan tillsammans med någon som kan berätta om djuren? Kontakta Anders Olsson 0768 45 95 39 eller Håkan Sonesson 0709 82 93 38.

Hitta hit

Från Skryllegården är det ca 1,5 kilometer till Gyltan.

Naturum Skrylles viltgömsle Gyltan har byggts genom ett naturvårdsprojekt (LONA) för att fler ska få möjlighet att uppleva det vilda Skrylle.