Naturlek

I en liten glänta tio minuters promenad från Skryllegården hälsar  stubbgubbarna dig välkommen till naturleken. Följ stigen vid sidan av naturum – skyltat ”Naturlek” för att hitta hit.

Naturleken är naturlek_klättervägg_DSC4014ingen vanlig lekplats – här leker barnen på naturens villkor. Det finns stenar, stubbar och stockar att hoppa på, gå balansgång på men också att trilla från. Ha barnen under uppsikt så att olyckan inte är framme.

Vid naturleken finns en grillplats. Den behöver inte bokas utan här får vi alla samsas. Ta med något att grilla och lite ved eller grillkol. En liten bit bort finns en bajamaja. Vägen dit är markerad med små skyltar.

Naturleken närmast grillplatsen är för de yngsta barnen. Här kan barn i förskoleåldern hoppa fram på stubbar och stockar. Den uppspända linan och stockarna i skogen tränar balanssinnet.

Sammanflätade enekäppar, som hämtats från Måryds enebackar, är en spännande tunnel för barnen. Prova att glida nerför en annorlunda rutschkana som är en lite större utmaning än den som finns på den vanliga lekplatsen.


Nedanför slänten blir äventyret större och passar de äldre barnen. Prova den långa härliga linbanan som kittlar i magen, klättra upp till plattformen i träden och åk ner från ”brandstången”.

Välkomna till en glänta i skogen med mycket stoj och skoj!